Close

Hoe werkt Viamigo?

STAP 1: LEER ROUTE

leerrouteDe Viamigo-gebruiker verkent de routes die hij regelmatig aflegt zoals een trip naar de winkel, naar het dagcentrum, naar vrienden of familie. Een persoonlijke coach begeleidt hem hierbij, totdat hij de route onder knie heeft en ze zelfstandig kan afleggen.

STAP 2: LAAT ROUTE REGISTREREN

registerDe coach registreert op de website van Viamigo de ingeoefende routes en kent aan iedere route specifieke eigenschappen toe. Hij duidt de points of interests aan (bv. begin- en eindpunt, tussenstops), identificeert veilige en gevaarlijke zones en bepaalt per deel van de route de vervoersmodus van de gebruiker. De coach stelt hier ook de alarmen in (bv. alarm wanneer de gebruiker 100 m van de route afwijkt of langer dan 10 min blijft stilstaan).

STAP 3: SELECTEER ROUTE

selectVoordat de gebruiker thuis vertrekt, selecteert hij in de applicatie de trip die hij wil maken. De coach ontvangt een melding, wanneer de gebruiker een route op zijn smartphone selecteert en dus wil vertrekken.


STAP 4: WACHT OP GOEDKEURING

goDe coach kan de trip bevestigen of weigeren. Bevestigt hij de trip, dan verschijnt er een groene duim op het scherm van de gebruiker met bijhorende boodschap: “OK! U kan vertrekken”. Bevestigt hij de trip niet, dan ziet de gebruiker een waarschuwingssymbool met daaronder “Er is geen coach beschikbaar. Niet vertrekken!”. Er staat een ‘community van coaches’ paraat, die gebruiker samenstelt uit vertrouwenspersonen uit zijn directe omgeving. Het is dus eerder uitzonderlijk dat niemand de gebruiker kan begeleiden.

STAP 5: VERTREK

homeDe coach kan de gebruiker nu aan de hand van de GPS-coördinaten van de smartphone het traject van de gebruiker in real-time volgen en bij problemen actie ondernemen. Hij kan de gebruiker dan bijvoorbeeld bellen of sms’en om hem door de situatie te loodsen.